torsdag, april 19, 2007

Opinionens upp- och nedgångar

Häromdagen medverkade jag på P1-morgon i en debatt med Aftonbladet. Diskussionen handlade om varför alliansen har så dåliga opinionssiffror, trots att det går så bra för Sverige.

Jag tycker detta är ett fascinerande fenomen. Alla visste precis vilka förändringar som skulle komma, det finns inget som har kuppats in i alliansens program efter valet, och ändå skriar så många över att man fått en ny regering med ny politik, som faktiskt GÖR något för att förändra situationen i Sverige.

Sossarnas siffror kommer inte att hålla i sig. Det vi ser nu är en tillfällig uppgång, ett resultat av att Persson har avgått. Man måste se opinionssiffror i ett bredare perspektiv.

Men det är som jag skriver i ett tidigare tillägg. (S) har väldigt lätt att få tillbaka röster, för allt med dem är så otroligt invant. Alla i Sverige vet vad deras politik går ut på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.