torsdag, februari 04, 2010

Vem städar?

Uppdrag Granskning i går gjordes utan alla åthävor. Fakta talade för sig själv. Och Rolf K Nilssons debattartikel på Newsmill idag innehåller en hel del sanningar. Framför allt denna om den svenska regeringens undfallenhet: inte stöta sig med Ryssland. Förhoppningar om framtiden - att Ryssland så småningom skulle bli "snällare".

Nu kommer det bli ståhej och det kommer så småningom börja sökas. För vilken regering kommer ha guts att säga: vi gör inget, det får ligga där det ligger.

Det är möjligt att det hela bara blir skenmanövrar. För hur ska man veta var det finns om inte Ryssland hjälper till (inte så troligt)? Och vem ska dyka efter materialet, kan man undra. Det blir nog till att kalla in utländsk expertis.

En lättnad är förstås att gasledningen inte kommer gå över området, enligt reportaget. Men sådan koll har nog ryssarna, att de knappast skulle trampa i sitt eget skräp. Men om de nu ska röja andra saker för ledningen, kan de ju passa på att plocka upp vad de dumpat. Det vore det minsta man kunde begära.

Uppdatering: Här skriver jag om gasledningen och köpta viktiga beslut.

2 kommentarer:

  1. Ibland blir jag häpen när jag läser nyheterna, så även igår. Men ska man bli förvånad? Att man kunde vara så huvudlös så att man lade skiten på botten övergår mitt förstånd, men Homo Sovieticus agerande är bortom all logik. Same shit - different name!

    /K

    SvaraRadera
  2. Huvudlöst var ordet. Tyvärr har du också rätt i att mycket av tänkandet från Sojvet finns kvar i Ryssland. Men man ska inte dra givna paralleller. Men jag tror knappast att PutinMedvedev kommer vara särskilt behjälpliga i detta ärende.

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.