tisdag, november 06, 2007

Ustinov hos Ask

I kväll, tisdag, kommer Rysslands justitieminister Vladimir Ustinov på besök till Beatrice Ask. De ska skriva under ett bilateralt samarbete i rättsliga frågor, enligt ett pressmeddelande från justitiedepartementet tidigare idag.

Det skulle vara synnerligen intressant att få veta hur dialogen löper mellan de båda kollegorna. I Ryssland är domarna överarbetade och underbetalda, ofta satta under påtryckning från olika (politiska) intressegrupperingar.

Ryska fängelser har gjort sig vida ökända för grasserande tbc och allmänt undermåliga villkor. Ryssland behöver samarbetspartners och hjälp på det här området, det ska gudarna veta.

Sen blir det en helt annan fråga vad som verkligen kommer ut av det hela, konkret. Men just nu får man förmoda att det är positivt att den ryska regeringen fortfarande skriver under den här typen av samarbetsavtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.