fredag, maj 25, 2007

Elnätet i Moskva...

Ja, nu har det brunnit i tv-tornet Ostankino igen, på grund av kortslutning. Det händer med jämna mellanrum, senast under det år som blev känt för sina många olyckor i Ryssland: millennieåret 2000.

Då gick u-båten Kursk till botten, och då brann även tv-tornet.

Men jag är faktiskt förvånad över att detta inte händer oftare ”over there”. För några år sedan, när jag var i Moskva och besökte ryska duman, blev vi misstänksamma när det luktade rök på den våning vi befann oss.

Efter mycket förvirring visade det sig att det mycket riktigt brann. Vi fick utrymma illa kvickt. Det var kortslutning i systemet, fick vi reda på.

Det finns nog en hel del att ta itu med bland Moskvas sladdar...

3 kommentarer:

 1. Ja, och vad vill du säga med denna fantastiska nyhet, Du flicka från skogen och Rysslands sladdars bäste vän.

  Med bästa hälsning
  Evald

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag vill minnas att senast Ostankino brann var så sent som 2005. Branden år 2000 är ju annars den som uppmärksammas - inte minst på grund av de tre dödsoffren. Att TV-tornet brinner då och då får vi nog vänja oss vid dock. Tornet fyller 40 nu i år och en del elektronik är så gammal som från 1963. Fler elbränder sålunda att vänta.

  Vilhelm

  SvaraRadera
 3. Ja, så var det kanske. Det har jag nog missat.

  SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.