torsdag, maj 08, 2008

Svd och DN

Som vanligt är Svenska Dagbladets rapportering från Ryssland mer än strået vassare än Dagens Nyheters.

SvDs analyser är skarpa och insiktsfulla, medan DN tenderar mer att publicera byråmaterial, rakt upp och ned. Vad hände egentligen med Rysslandsbevakningen i svenska medier?! Jag skulle vilja säga att den befinner sig i ett bedrövligt skick.

Så Jan Blomgren är förbannat bra. Följade analys idag är djuplodande och mer insiktsfull än mycket jag har läst i svensk media. SvD har givetvis också Arkadij Waxberg som stående skribent, ett klart plus.

Även ledarredaktionen på SvD skriver mycket kunnigt om Ryssland. Ett exempel är dagens huvudledare. Där nämns bland anant Vilhelm Konnanders skrift, Ryssland - en suverän demokrati. Här är pdflänken till den!

Överhuvudtaget överväger jag att prenumerera på SvD istället för DN! Skarpare, helt klart!

1 kommentar:

  1. SvD har på ett mycket förtjänstfullt sätt täckt de senaste händelserna i rysk politik. Oftast har kommentarerna inbegripit svensk försvarspolitik med hänsyn till den nermontering av försvaret som pågår. Den retoriska fråga ad modum "Hur ställer sig försvarsminister Tolgfors till den senste utvecklingen?" ställs också. Tyvärr får läsaren aldrig något svar på hur regeringen egentligen tänker.
    Jag föreslår därför en serie i SvD med ingående intervjuer med statsministern, försvarsministern, utrikesministern och finansministern. Frågorna skall i första hand belysa hur regeringen ser på den närmaste omvärlden ur ett försvarspolitiskt perspektiv, vad är svensk försvarspolitik? Och kan Sverige "hålla gränserna" enligt Fälldins modell?

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.