onsdag, februari 18, 2009

Utrikespolitisk debatt idag

Urikespolitiskt debatt i riksdagen idag. Carl Bilt skriver på Svd:s Brännpunkt om Ryssland, och menar att han är mycket oroad för utvecklingen där. Det har han ju gjort tydligt många gånger, och det har orsakat honom problem i Moskva.

Men det måste man nog räkna med. Urban Ahlin är som alltid otroligt bitsk i debatten. Han kritiserar Bildt för dennes hållning mot Ryssland. Men när gjorde sig partiet socialdemokraterna kända för att stå upp mot auktoritära och antidemokratiska hållningar österut? Snarare har partiet historiskt sett varit synnerligen mjuk i ryggen gentemot ett politiskt fundamentalistiskt Moskva.

Hur det sen blir med raketavspänningen i Europa kan man för övrigt fundera över. Den här videon är bara några dagar gammal. Den ryske presidenten Dimitrij Medvedev intervjuas av RT - Russia Today.


Medvedev är tydlig, men det är USA:s Joe Biden också. Samarbete och samtal med Ryssland innebär inte att USA har samma uppfattning som Ryssland om allting, menade han i München.

Vi får väl se vad det innebär i praktiken.

Om Tjeckien och Polen fick bestämma vore emellertid saken biff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.