lördag, juli 25, 2009

USA och den ”delikata triangeln”

Somliga experter menar att maktspråk från USA och EU är det enda Ryssland förstår. Men kan man bygga hållbara relationer på det? Och vad leder det till i längden? Öppen och frank dialog är en sak, maktspråk är något helt annat.

USA har en avgjort delikat balansgång att gå, det är uppenbart efter de senaste veckornas besök i Ryssland, Ukraina och Georgien, det som man skulle kunna kalla den ”delikata triangeln”.

Samtidigt uttrycker prominenta ledare från Centraleuropa oro för att Nato håller på att tappa stinget. Detta skriver jag om i BLT idag.

Tack Mi Lennhag, för ditt inlägg om Gazeta Wyborcza!

2 kommentarer:

  1. Jag misstänkte att det var en ledarartikel på gång när du du eftersökte direktlänk till det polska brevet... Bra artikel du skrev!

    SvaraRadera
  2. Tack för det! Sådana här artiklar är alltid kul att skriva. En sån tur att man har så uppdaterade "bloggkollegor" :-)! Nej, men allvarligt talat, så måste jag säga att brevet, när man läser det i sin helhet, är mycket skarpt formulerat. Betydligt skarpare än jag förväntade mig.

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.