söndag, december 19, 2010

Göm farmors pass!

Denna "valdag" för Vitryssland väljer jag att lägga upp en länk till denna YouTube-film. Den kostade både filmaren och alla deltagarna sina jobb. Om hur Lukasjenkas hejdukar övertalar babusjkor att rösta på Lukasjenka. Fast här heter han Zjirafenko. Och hur man lämpligast gör för att förhindra det, nämligen genom att gömma farmors pass. Humor är som bekant en diktators största fiende.
Och modiga skådespelare och filmare som dessa.

4 kommentarer:

 1. Visst är det roligt. Men å andra sidan... även farmor är väl en fullvärdig vitrysk medborgare. Och vill hon rösta på Lukasjenko så är hon i sin fulla rätt att göra så.

  SvaraRadera
 2. Ja det var ju ett väldigt demokratiskt tillvägagångssätt. De kanske skulle fundera på varför farmor vill rösta på Lukashenko istället.

  SvaraRadera
 3. Förlåt, men jag tycker ni är mer än lovligt politiskt korrekta. Givetvis har farmor rätt att rösta som hon vill. Men hon ska inte bli övertalad att göra det, punkt. Det är ju ingen gravallvarlig uppmaning precis, utan en humoristisk film.

  med önskan om God Jul och ett Gott Nytt År!
  Sylvia

  SvaraRadera
 4. Weimarrepubliken var ju en demokrati som röstade fram Hitler.

  SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.