torsdag, december 30, 2010

Kritiskt om Wikileaks

Läs gärna Rolf K Nilssons blogginlägg om Wikileaks, Ryssland och Vitryssland. Rolf K Nilsson är före detta pol chefredaktör på Gotlands Allehanda, och har haft uppdrag i både försvarsutskottet och pliktutredningen. Han hänvisar bland annat till Anne Appelbaum.

Jag håller med honom i stora stycken i det han skriver, och tycker att det finns alltför många naiva och okritiska mediemänniskor som hyllar Wikileaks aktiviteter. Varför är det så få som ifrågasätter Assanges syften?

För några veckor sedan skrev jag själv om vad jag tycker om Wikileaks. Den artikeln finns här.

5 kommentarer:

 1. Frågan är vad som händer med världsekonomins återhämtning när Assange & Co släpper sin bunt med dokument om amerikanska banker. Wikileaks är mycket och osunt centrerat kring amerikanska intressen.

  SvaraRadera
 2. Ja, det har jag också funderat över. Det råder en helt sjukt inställsam stämning kring Wikileaks. Jag hörde radioprogrammet Medierna strax efter jul, och de skulle ha någon sorts intellektuell diskussion om året som gått. När det kom in på Wikileaks och Assange havererade hela programmet. PINSAMT att höra de "främsta" mediaföreträdarna inte besitta mer analytisk förmåga än omogna tonåringar. Otroligt.

  SvaraRadera
 3. Det är ju så klart. Clash of civilisations. Islam PASSAR inte här i Väst. Då ska vi inte "gilla olika" & sånt där djävla larv & ta hit muslimer. "Islamofobi" är verkligen ingen "ffööÖÖÖÖöördom" (denna FLOSKEL!), den inställningen är i sig SJÄLV fördomsfull, utan hur välgrundad som helst, vilket gång på gång visar sig. Vi behöver ett folkuppror mot översitteriet från den SKENHELIGA politiskt-mediala makt-"elit", som i sanning framstår alltmer som vår olycka.

  - Peter Ingestad

  SvaraRadera
 4. Vad har detta med Wikileaks att göra? Not a bit.

  SvaraRadera
 5. Intressant att följa utvecklingen. Frågan är hur länge de kan få material. Om allt och alla avslöjas så kommer till slut inte någon att våga prata med dem. Undrar vad deras syfte är? Varför är de själva så hemliga när de vill avslöja allt? Finns det ekonomiska och / eller politiska intressen bakom?

  SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.