fredag, januari 09, 2009

Åsiktspolisen slår till - hårt!

Vi har skrivit om följande ärende på ledarsidan idag, men just nu känner jag att jag måste fräsa till lite mer. (Barren och Smålandsposten har också skrivit. Bra!)
Fallet med Lennart Eriksson är helt sjukt. Migrationsverket har gjort sig skyldig till en skandal, varken mer eller mindre.Karln har uttryckt åsikter - som nu råkar vara på Internet, och inte vid kaffebordet - och så bedöms han olämplig som handläggare.

Och Observera!
Det har inte producerats något annat - inte ens vid rättegång - som ger vid hand att han har misskött sitt arbete. Det enda som finns är luddiga formuleringar från hans chef om att Migrationsverket i Västra Götaland aldrig har fungerat särskilt bra, eller att Erikssons bloggande undergräver förtroendet för Migrationsverket. (Vilket förtroende, vill man fråga.)
Men att anställda uttalar sig för Proletären är tydligen helt ”comme il faut”?
Vad är det som händer i det här landet? Taket har nu uppenbarligen sjunkit så lågt att vi alla riskerar att få det i huvudet!

Nathan Shachar har skrivit om ämnet i den utmärkta tidsskriften Axess!

DN
Newsmill

2 kommentarer:

 1. Välkommen till verkligheten! Så här har det varit i många, många år. En massa människor har avskedats från sina jobb utan att det funnits "saklig grund".

  Det är verkligen dags att ta bort §39 ur lagen om anställningsskydd. Den är ovärdig en demokrati, oavsett vem den drabbar.

  SvaraRadera
 2. Du skriver ovan:
  "Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är!"

  Jo du, läs ditt eget blogginlägg "Åsiktspolisen slår till - hårt!" en gång till...... :))

  I det här landet sprider sig rädslan fortare än jag ens vill erkänna för mig själv.

  I det här landet får vi endast EN chans till att bryta utvecklingen och det är de val som kommer nu under 2009 och 2010.

  Byter vi inte ut folkförrädarna i EU och i riksdagen denna gång är det slut med oss alla.

  Mörkret lägger sig över oss. Vårt folk och vår frihet kommer att vara borta för alltid.

  SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.