fredag, januari 04, 2008

Oklart om påföljden

Som boende i Rödeby, och arbetande på BLT, kan jag bara rekommendera läsning av Blekinge Läns Tidning i dessa dagar.

Det har blivit tydligt, precis som man kunde ana, att saker och ting sällan är så enkla som man tror. En lokalpolitiker gick exempelvis i höstas ut och tyckte att det pappan borde få strafflindring. Låt oss slippa sådana utspel i framtiden, tack. Ingen av oss vet vad som egentligen hände därute på gården. Det är domstolens sak att avgöra. Det är det vi har domstolar till.

Följade artikel i Svenska Dagbladet är också mycket upplysande, angående 50-åringens påföljd.

Mig veterligen hade man en liknande diskussion kring Mijailo Mijailovics påföljd.

3 kommentarer:

 1. När jag läser mellan raderna om Rödebytradegin i våra media, då slår det mig att samhället är den verkliga boven. Men samhället kan inte straffas och därför söker vi efter syndabockar.
  Jag får uppfattningen att samhället inte vill ta tag i ungdomars brottslighet. Våra myndigheter är ju oftast bemannade dagtid, men ungdomars brott begås ofta på kvällar, nätter och helger. Varför finns inte socialtjänst och polis till hands då? Såvitt jag förstått av media så hade våra myndigheter kännedom om att den aktuella familjen trakasserats av mopedgäng. Men de kanske valde att göra det samma som kollegorna i Vetlanda – ingenting.
  När det sedan gäller mannen som sköt så har jag ställt mig frågan om vad jag själv skulle ha gjort i en liknande situation. Jag hoppas naturligtvis att jag slipper ta till vapen mot andra människor. Men hur skulle jag ha handlat om hotfulla ungdomar kom mot mig och min familj med meterlånga påkar och jag haft tillgång till vapen? Jag hoppas att jag sluppit avfyra vapnet men om de kommit för nära mig hade jag varit tvungen att skjuta, i annat fall skulle de ju kunna ta vapnet ifrån mig och utsätta mig eller min familj för ett ännu större hot. Därför är det kanske inte så konstigt att pojkarna blev skjutna på nära håll.

  SvaraRadera
 2. Frågan är varför det uppkommit ett problem, och varför det fortsatt? Vad ligger bakom. Min personliga uppfattning är att det kunnat lösas på ett tidigt stadium. Min känsla är att det är förövaren som har ansvaret i det här fallet. Oförsonlighet och psykos går dåligt ihop.

  SvaraRadera
 3. Visst kan man säga att samhället är boven. Men jag undrar, vem och vilka är samhället i detta fall? Alla och ingen på samma gång.

  Otvivelaktigt har vi ett problem i Sverige, när vi under årtionden överlämnat oss till samhället och staten, från vaggan till graven.

  Detta utgör ett problem enligt mig. För när samhället fallerar, som i detta fall, finns det absolut inget där som tar emot när någon faller genom skyddsnäten.

  Det är en tragedi för detta land.

  SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.