tisdag, januari 15, 2008

Ju mer vi är tillsammans


De tre ÖB:arna för Finland, Sverige och Norge hade gemensam pressträff på Folk och Försvars konferens idag. Utanför ven vintern och snön, vilken numera täcker halva fönstrena här på hotellet.

Muntra miner uppstod när Staffan Dopping, till höger, misstog Finlands ÖB för att vara Danmarks.

Intressant att notera är att ett nära officiellt försvarssamarbete mellan Nato- och icke-Natoländer för bara ett par årtionden sedan skulle vara helt otänkbart. Nu uppmuntrar Nato till och med det hela. Enligt Norges ÖB, Sverre Diesen (näst längst till höger), tycker Nato att ”Det var på tiden”.

1 kommentar:

  1. För några årtionden var det en helt annan situation med den spända bipolära världsordningen.

    Idag -och ett tag till- kan man samarabeta med NATO så mycket man vill utan att det riskerar destabilisera någon maktbalans eller dylikt.

    Skillnaden nu och då är att idag finns det ingen anlednng att samarbeta med NATO annat än rörande artigheter, vilket det faktiskt fanns under kalla kriget men som vanligt fegade vårt etablissemang ur då...

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.