måndag, juni 23, 2008

Apropå GuLag...

Ja, apropå GuLag.

För de som tycker det är märkligt att det ständigt och omotiverat tjatas om detta fenomen i västmedier, kan jag rekommendera läsning av Lena Samuelsons artikel i söndagens Svenska Dagbladet, om den "evigt förvisade" Jefrosinja Kernovskaja.
Minnesbilder från Sovjets dunkla historia.


Här finns pdf med Jefrosinja Kernovskajas lägerbilder.

Borde stämma till någon typ av eftertanke.

1 kommentar:

  1. Det är naturligtvis viktigt att skriva om Gulag i artiklar som handlar om... Gulag. Det är ett viktigt ämne.

    Mitt ifrågastättande gällde omnämnandet av Gulag i artiklar som handlar om utvecklingen i dagens Ryssland. Vad har Gulag med det att göra? Man började trappa ned Gulag redan på 50-60-talen, och stängde det sista lägret för snart 30 år sedan. Att prata om Gulag i samband med analyser av dagens ryska politik är med andra ord måttligt relevant.

    Över huvud taget, när jag letar bland inläggen i din blogg, så begriper jag inte varför du kallar dig "russofil". Varenda inlägg handlar ju om något negativt. Och åsikterna som läggs fram följer ju hela tiden Standardformulär 1A för hur rysskräcksindoktrinerade svenskar får lära sig att misstro och se ned på sitt östra grannland.

    Om det inte finns NÅGOT du gillar med Ryssland så är det ju ganska missvisande att presentera sig som "russofil". (Tycker jag, iallafall, men jag har såklart inte "patent" på ordet.)

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.