tisdag, mars 31, 2009

Nord stream ute på turnéJust nu befinner sig Nord Stream på en kampanjtripp runt om i Sverige för att få den svenska opinionen att mjukna något inför tanken på Gazproms ledning i Östersjön.

Till Oskarshamn kommer de den 2 april (Lilla torget), till Kalmar den 7 april (Stortorget), till Karlskrona den 15 april (Stortorget), till Karlshamn den 16 april (Stortorget), till Malmö, 17-18 april och till Visby vid Almedalen den 22 april.

"Besökare är välkomna att samtala med representanter från Nord Stream mellan 10-18", står det i pressmeddelandet.

Vi är nog ganska många ledarskribenter och politiska redaktörer som vid det här laget fått mail från Lars O Grönstedt, Nord Streams representant i Sverige. Claes Arvidsson, Svenska Dagbladet, till exempel, eftersom turén just passerat Stockholm och Arvidsson uttryckt skepsis mot hela projektet.

Jag hade själv en debattomgång med Grönstedt i februari. Det ska bli himla intressant att prata med de sakkunniga när de kommer till stan efter påsk. Jag ser fram emot det!

Uppdatering: Bilden här intill är några av de remisspärmar om gasledningen som Länsstyrelsen i Blekingen har fått ta emot. (Just nu ligger de i länsstyrelsens entré.) Vem ska på lokal nivå klara av att sätta sig in i och bedöma allt detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.