måndag, januari 15, 2007

Helt apropå...

…krishantering så är det inte utan ironi när pressrummet under konferensen Folk och Försvar, plötsligt upptäcker att uppkopplingen mot Internet har fallerat.

Vad är det som händer? Internetansvarige rusar iväg för att sparka igång servern. Det dröjer ganska länge innan han kommer tillbaka. Då får pressen veta att det är hos Telia felet ligger och att hela Dalarna ligger utan uppkoppling och telefoner. Och alla Telias tekniker befinner sig i södra Sverige för att avhjälpa den stormdrabbade befolkningen där.

Stora delar av Sveriges duktigaste män och kvinnor inom civilförsvar, krisberedskap och vanligt försvar befinner sig med andra ord på ett hotell i Sälen, avskuret från omvärlden.

1 kommentar:

  1. Jag kan inte låta bli att fnissa när jag läser detta inlägg! Egentligen är det ju ganska obehagligt, men ändå kan jag inte låta bli att fnissa åt det! :-)

    Niklas Carlsson

    SvaraRadera

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.