onsdag, januari 24, 2007

Inget hot mot Sverige, enligt Eriksson

Det finns inget hot mot Sverige, menar Peter Eriksson, miljöpartiets språkrör. Han vill att man lägger ned försvarsdepartementet till förmån för att ta tag i miljöhotet, enligt svd.se på onsdagseftermiddagen.

Ja, visst är miljön mycket viktig.

Men JEEEESUS, är karln både blind och döv?

De allra flesta säkerhetspolitiska experter är numera mycket oroade över det inrikespolitiska läget i Ryssland. Sedan 2000 då Vladimir Putin kom till makten har de allra flesta förändringar i det ryska samhället gått i helt fel riktning.

Vi talar om att regionerna helt underställts presidentmakten, och en duma som är helt bakbunden. Det civila samhället som förkvävs genom kontroller av både religiösa samfund och NGO:s, en genom det statliga Gazprom fullkomligt annekterad mediemarknad, en militär som skriker efter upprättelse efter många år av materiellt och moraliskt förfall, en rasism som frodas öppet och oförblommerat överallt i samhället.

Och så vidare, och så vidare. Indicierna på att Ryssland lider av ett verkligt Weimarsyndrom är oräknerliga.

Jag önskar att man slapp vara en sådan olyckskorp. Men finns det något jag med säkerhet tagit med mig från alla de resor som jag gjort i Ryssland mellan åren 1995-2004, så är det att rädslan breder ut sig och ryssarna nu ägnar sig åt att rätta in sig i leden.

Man känner nämligen, att hårdare tider är på väg. De som opponerar sig, som de ryska liberalerna med Javlinskij i spetsen, blir oupphörligen mordhotade och lever med ständigt dödshot över sig. Vi vet vad som hände Anna Politkovskaja.

Till yttermera visso har vi ett terrorhot som ligger över hela västvärlden.
Och så tycker Peter Eriksson att Sverige numera inte befinner sig i en hotbild... Det är fullkomligt obegripligt. Lever vi i samma värld?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen - och kul att du vill kommentera! Som princip anser jag att alla bör debattera med öppna kort - tala således om vem du är! Bloggkommentarerna granskas innan de publiceras.